Alf Lea & Co Brannvern AS er et konkurransedyktig brannteknisk firma spesialisert innen brannvernsutstyr og installasjoner til skip og maritim industri. Vi har drevet med salg og tjenester innen brannvernsutstyr, sikkerhetsutstyr og slokkeanlegg for skip, industri og offshore siden 1950. Alf Lea & Co. Brannvern er et tradisjonsrikt firma med mer enn 65 års erfaring. Vi er opptatt av å følge med på utviklingen og oppdatere oss slik at vi alltid kan levere det kunden har behov for. Vi etterlever og streber for å «verne liv og verdier»

Bedriften ble startet av Alf Lea i 1950 i Haugesund. Siden har firmaet holdt til på Risøy, Haugesund. Bedriften ble senere overtatt hans sønner Toralf Lea Sr og Franz Lea som drev med dykkerutstyr, brannvernsutstyr og sikkerhetsutstyr. Da Alf Lea Brannvern ble overtatt av nåværende eier Toralf Lea Jr. ble firmaet delt og Alf Lea Brannvern AS som vi kjenner i dag er komplett leverandør av brannvernsutstyr, sikkerhetsutstyr og slokkeanlegg.

Alf Lea 70 +Ñr p+Ñ jobb 1985Toralf i tlf ult juli 1983..Toralf jr portr feb 2011 0256

Alf Lea på kontoret i 1985.                          Toralf Lea Sr i 1983.                       Toralf Lea Jr i 2011.

Vår tredjegenerasjons eid bedrift har opparbeidet en lang erfaring og kompetanse innen vårt felt. Vår spesialitet over årene har vært å selge, montere og installere slokkeanlegg til landbasert- og maritim industri.

For å følge med på dagens raske omstilling stiller vi høye krav til bedriften for å alltid sørge for å følge miljøkrav, godkjenninger og sertifiseringer. Vi er sertifisert av Det norske Veritas (DNV GL), American Bureau Of Shipping (ABS), Achillies og Lloyds Register til å utføre vedlikehold, kontroll og service av brannvernsutstyr. Vår kjerneverdi er å levere produkter og tjenester av kvalitet. Vi representerer flere av hovedleverandørene i markedet innen brannvern og sikkerhet og vi er stolte av å være den eneste norske leverandøren for Amerex.

Etter mye etterspørsel internasjonalt startet nåværende eier Toralf Lea Jr søster bedriften «Lea Machine Inc.» i 1991 i Florida USA og har siden drevet begge bedriftene. Link til Lea Machine: http://leamachine.com/

Vi leverer i dag tjenester og produkter internasjonalt. Bedriten har 11 ansatte bestående av serviceteknikere og administrasjon. Bedriften holder fortsatt til i Haugesund på Risøy hvor vi har kontor, en velutstyrt butikk og serviceverksted til å utføre våre tjenester.